5 zariadení, ktoré potešia (nielen) milovníkov modernej techniky

5 zariadení, ktoré potešia (nielen) milovníkov modernej techniky

Technologický vývoj napreduje míľovými krokmi. Nielenže mnoho z toho, čo sme pred niekoľkými rokmi považovali za odvážne nápady tvorcov sci-fi, je už realitou, ale vďaka ľahkej dostupnosti si skvelými technickými vychytávkami môžete pohodlne vylepšiť domácnosť, spríjemniť chvíle oddychu, či zvýšiť návštevnosť vášho podniku. Hoci sú Vianoce ešte ďaleko, prinášame vám 5 tipov na zariadenia pre skutočných fanúšikov technického pokroku.

Prenosné reproduktory

Prenosný reproduktorDnes už pomerne bežná záležitosť, no určite poteší nielen hudobných fajnšmekrov. Máte posedenie na záhrade, no niečo tomu chýba? Načo ťahať zbytočné zhluky káblov? Prenosný reproduktor má malé rozmery a poľahky ho pripojíte k zdroju pomocu wi-fi alebo bluetooth pripojenia. V súčasnosti sú na trhu dokonca aj 360° reproduktory, ktoré šíria zvuk do celého priestoru a z grilovačky sa tak v okamihu stane skvelá tanečná párty či rockový koncert.

Dávkovač jedla pre domácich miláčikov

Ak vás nebaví neustále sledovať jedálniček vašich štvornohých spolubývajúcich, je tu riešenie. Automatické smart dávkovače dnes dokážu ustrážiť presný čas výdaja i množstvo vydanej potravy, takže máte istotu, že zvieratko bude mať pravidelnú stravu a nebude sa zbytočne prejedať. Zásobníky majú poväčšine dostatočnú kapacitu na to, aby zabezpečili potravu i na dlhší čas v prípade vašej neprítomnosti. Bonusom je prepojená mobilná aplikácia, vďaka ktorej máte o všetkom dokonalý prehľad a môžete tak ustrážiť stravovacie návyky štvornohého člena rodiny.

Fitness náramky

Športujúca dvojica s fitness náramkamiDrobný a nesmierne inteligentný prístroj, bez ktorého mnoho (profesionálnych či rekreačných) športovcov ani nevyjde z domu. Malí fitness pomocníci majú mnoho podôb a spoločný účel – zefektívniť vašu pohybovú aktivitu. Vďaka senzorom a GPS zmerajú odcvičený čas či odbehnutú vzdialenosť, no dnes vám už prístroje vypočítajú aj spálené kalórie, ukážu tepovú frekvenciu a budú za vás viesť váš osobný tréningový denník. A ak ich prepojíte s vaším telefónom, budú vám prijímať hovory či zobrazovať SMS-ky. To všetko tieto malé prúžky dokážu.

Interaktívne stoly

Interaktívna full-HD dotyková obrazovka vsadená do dosky stola bezpochyby vzbudí záujem všade, kam ju umiestnite. Vďaka ukrytému výkonnému počítaču však zábava nie je to jediné, čo interaktívne stoly ponúkajú. V reštauráciách môžu slúžiť na objednávanie menu, v cestovných kanceláriách na originálnu prezentáciu ponúkaných zájazdov. Hoci sa tieto zariadenia využívajú zatiaľ najmä v podnikoch, nikde nie je napísané, že si ju nemôžete umiestniť priamo do stredu obývačky. Ostane na vás, či si zvolíte partičku šachu, alebo svoj príbytok premeníte na virtuálne kasíno.

Drony

Dron na oblohe

Neveľké bzučiace zariadenia, ktoré sa ladne vznášajú k oblohe, sú čoraz častejšie aj v našom vzdušnom priestore. Vybavené najmodernejšími digitálnymi fotoaparátmi či kamerami sú najväčším lákadlom pre zapálených fotografov a filmmakerov, ktorí si kvôli nádherným panoramatickým záberom nemusia prenajímať vrtuľník. Drony dokážu zhotoviť naozaj uchvacujúce fotografie a nahrávky. Veď kto by nechcel zažiť dôverne známe, ale aj rôzne iné inšpiratívne miesta z vtáčej perspektívy?

 

Kúzlu ktorého vynálezu 21. storočia ste prepadli vy? Máte tajný tip ako dodatok k nášmu zoznamu? Podeľte sa oň v komentároch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *