Kompaktnosť a jednoduchá montáž: Legrand predstavuje nový rad rozvodných skríň XL³S

Kompaktnosť a jednoduchá montáž: Legrand predstavuje nový rad rozvodných skríň XL³S

V týchto dňoch prichádza spoločnosť Legrand na trh s novým radom rozvádzačových systémov. Moderná elektroinštalácia sa nezaobíde bez spoľahlivých a kompaktných prvkov, ktoré okrem odolnosti a nárokov na moderný dizajn musia spĺňať aj mnoho bezpečnostných požiadaviek. Všetko toto spĺňa nový rad rozvodníc a rozvádzačových skríň XL³S, ktorými Legrand dopĺňa svoje súčasné produktové portfólio.

Rozvodnice Legrand XL3S 160

Rozvodnice XL³S 160

Okrem dôrazu na užívateľskú prístupnosť a čo najintuitívnejšiu montáž so sebou nové produkty prinášajú aj vylepšenú funkcionalitu a množstvo drobných zlepšení, ktoré majú uľahčiť nielen inštaláciu, ale aj obsluhu a údržbu elektroinštalácie.

Tri kategórie

Produktový rad XL³S zahŕňa tri kategórie rozvodníc a rozvádzačových skríň, ktoré v ponuke Legrandu doplnia obľúbené produkty z triedy XL³. Jednotlivé kategórie sú odstupňované podľa úrovne prúdovej záťaže, na ktorú je daný rozvádzač projektovaný. Základný typ rozvodníc XL³S do 160 ampérov nájde využitie v najbežnejších prevádzkach alebo napríklad aj vo väčších rodinných domoch, ďalšie dva druhy rozvádzačových skríň do 630 ampérov a do 4000 ampérov sú určené pre priemysel, obchodné centrá či výrobné haly. Podľa úrovne prúdovej záťaže sú odstupňované aj rozmery jednotlivých skríň.

Rozvádzačové skrine XL³S 630

Plne prispôsobiteľné

Pokiaľ ide o kapacitu nových skríň, kompaktné modulárne rozvodnice XL³S 160 pre inštaláciu prístrojov do 160 ampérov so sebou prinášajú viacero zaujímavých prvkov. Vďaka výškovo nastaviteľným montážnym lištám možno v tejto rozvodnici osadiť v jednom rade výkonové ističe DPX³ 160 a modulárne prvky do 63 A. Kapacita týchto rozvodníc je taktiež pozoruhodná – spolu 8 radov po 36 modulov, teda až 288 (!) ovládacích a bezpečnostných prvkov. Samozrejmosťou je spájanie viacerých rozvodníc, vďaka čomu je celý systém maximálne prístupný a osobitne prispôsobiteľný pre potreby každej inštalácie.

Softvér namiesto ceruzky a papiera

Rozvádzačové skrine Legrand XL³S 4000

Rozvádzačové skrine XL³S 4000

Keďže možnosti inštalácie takýchto variabilných zariadení sú nezvyčajne široké, nakresliť a naprojektovať konkrétny systém môže byť pomerne komplikovaná záležitosť. Legrand ponúka riešenie v podobe softvéru XL PRO³, ktorý slúži na rozvrhnutie a projekciu jednotlivých rozvádzačov. Obľúbený softvér má už v sebe obsiahnuté aj s nové produktové rady a dokáže s nimi bez problémov pracovať. Náklady na výrobu kompletného rozvádzača sú aj vďaka tomu znížené na minimum. Montáž a prevádzka nových rozvádzačových skríň XL³S sú zjednodušené o množstvo drobných vylepšení a “user-friendly” konceptov – v rozvodnicových skriniach je napríklad použitý systém tzv. rýchloskrutiek, vďaka čomu je montáž a demontáž komponentov veľmi rýchla.

Uvedenie nového radu XL³S do predaja v týchto dňoch finišuje, všetky najaktuálnejšie informácie sa môžete dočítať na webe www.legrand.sk alebo na našom blogu blog.legrandforum.sk. Tu si môžete prečítať aj článok o navrhovaní rozvádzačov v programe XL PRO³.

V prípade otázok ohľadom produktov alebo ich inštalácie nás neváhajte kontaktovať, zákaznícka podpora Legrand je kedykoľvek pripravená pomôcť s akýmkoľvek projektom – od počiatočných návrhov až po finálnu realizáciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *